6 April 2023

6 x waarom lunchen bij Kasteel Maurick pure luxe is

Lunchen bij kasteel Maurick Vught -'s Hertogenbosch

Wist je dat we bij Kasteel Maurick maar liefst twee lunch locaties hebben? Namelijk Brasserie Catharina van Maurick en Restaurant Hendrik van Maurick. En wat je wensen ook zijn, bij deze twee locaties kun je terecht voor de perfecte lunch. Toe aan een meer laid-back en toegankelijke lunch? Dan kies je voor de brasserie. Wil je van jouw lunch een culinair hoogstandje maken? Dan ben je van harte welkom in ons restaurant. In dit blog delen we zes redenen waarom lunchen bij Kasteel Maurick een onvergetelijke ervaring is, voor welke locatie je ook kiest!

Direct reserveren

1. Sprookjesachtig lunchen in een kasteel

Lunchen in een oud kasteel heeft natuurlijk iets magisch! Het prachtige Kasteel Maurick is eeuwenoud en de geschiedenis van het kasteel kun je terugzien in de verschillende oude elementen, welke stijlvol gemixt zijn met een modern en warm interieur. Heerlijk lunchen op zo’n mooie locatie heeft dan ook iets sprookjesachtig. Je voelt je net een prins of prinses!

2. Lunch als een royal met een meergangen menu bij Restaurant Hendrik van Maurick

Bij Restaurant Hendrik van Maurick kun je lunchen op een culinair hoog niveau. Er is een à la carte menu, maar je kunt ook genieten van een 3-, 4-, 5-, 6- of zelfs een 7-gangen-menu! Elk gerecht wordt zorgvuldig voor je samengesteld en bestaat uit heerlijke, verse ingrediënten. Ook in Brasserie Catharina van Maurick vind je de meest fantastische lunchgerechten op onze uitgebreide menukaart. De heerlijke gerechten, in combinatie met het mooie interieur en de historische locatie van Kasteel Maurick, zorgt ervoor dat je kunt lunchen als een echte koning of koningin.

Bekijk de menukaart

3. Gerechten met de meest verse ingrediënten van een deskundig team

Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen in onze nieuwsberichten, maar sinds mei 2022 heeft Kasteel Maurick een nieuwe chef aan het roer: Martin Ruisaard. Met een ruime ervaring als chef en souschef op hoog niveau weet Martin onze gasten telkens weer te verblijden met de heerlijkste gerechten. Martin is eindverantwoordelijke voor ons fine-dining-restaurant Hendrik van Maurick en voor Brasserie Catharina van Maurick. Samen met Chef-eigenaar Niek van Lieverloo maken zij van je bezoek aan het restaurant of de brasserie een echte (smaak)beleving.

4. Een interieur waar je u tegen zegt!

We schreven het net al, het interieur van zowel Brasserie Catharina van Maurick als Restaurant Hendrik van Maurick zijn om door een ringetje te halen. Je voelt je direct welkom in de stijlvol ingerichte ruimtes, met fijne tafels en comfortabele stoelen. Dankzij de mooie kroonluchter en het hoge plafond in de Brasserie, en de houten balken in Restaurant Hendrik van Maurick, is de historische sfeer van het kasteel nog goed te voelen.

5. Lunchen met een heerlijke wijn

Ga je lunchen bij Restaurant Hendrik van Maurick? Neem dan bij je lunchgerecht een heerlijk glas wijn. Onze sommelier selecteert met liefde de beste wijnen voor bij jouw lunchgerecht(en). Benieuwd naar welke wijnen wij serveren? Hier kun je de wijnkaart bekijken.

Bekijk de wijnkaart

6. Geniet van een lunch in een prachtige omgeving

Kasteel Maurick is niet alleen een prachtlocatie, het kasteel bevindt zich ook in een prachtige omgeving. Niet alleen biedt het landgoed van Kasteel Maurick diverse schatten die je kunt ontdekken, je kunt ook heerlijk wandelen in de bosrijke omgeving. De omgeving is dan ook perfect om een lekkere lunch af te sluiten met een boswandeling of een wandeling over het bijzondere landgoed.

Luxe lunchen bij Kasteel Maurick in Vught

Of je nu een culinaire reis wil maken in Restaurant Hendrik van Maurick, of liever gezellig en gemoedelijk met familie en vrienden wil lunchen in Brasserie Catharina van Maurick, bij Kasteel Maurick kan het allebei! Voor welke lunchlocatie je ook kiest, het zal een heerlijke ervaring worden!

Heb je dieetwensen of een specifieke vraag over onze eetgelegenheden? Neem dan contact met ons op. Wil je meteen een tafeltje bemachtigen in ons restaurant of onze brasserie? Reserveer dan direct! We heten je van harte welkom!

Direct reserveren