Creatieve workshops en teambuilding bij Kasteel Maurick

Op zoek naar een inspirerende omgeving voor een creatieve workshop of teambuilding uitje? Kies dan voor Kasteel Maurick in Vught!

Kasteel Maurick beschikt over verschillende zakelijke mogelijkheden: van een intieme setting voor een kleine groep tot aan een grote zakelijke bijeenkomst. Voor elk gezelschap is er een arrangement op maat. Bekijk op deze pagina onze workshops en creatieve teambuilding activiteiten en vraag direct vrijblijvend een offerte aan. Wij verwelkomen jullie graag in ons prachtige kasteel!

Vrijblijvend een offerte aanvragen
Kasteel Maurick ligt langs de A2, verscholen in de natuur. Het is de perfecte locatie voor diverse inspirerende zakelijke ontmoetingen zoals een vergadering, training, workshop of een evenement. Maar ook voor een bedrijfsfeest, bedrijfsuitje of een zakelijke lunch of diner kun je bij Kasteel Maurick terecht.

Workshop en teambuilding activiteiten

Hoe leuk is het om met een hele groep een teambuildingdag, bedrijfsuitje of een teamuitje te organiseren? Bij Kasteel Maurick zijn er diverse mogelijkheden als het gaat om het organiseren van een workshop? Wat dacht je van een kanotocht over de Dommel? Schermen in de kasteeltuin of te genieten van een heerlijke wijnproeverij in onze wijnkelder? Of zijn jullie meer in voor schapendrijven, hondenspiegelen of solex rijden? Je kunt bij Kasteel Maurick zelfs een workshop drone vliegen volgen. De mooie dag kun je uitbreiden met een heerlijke lunch, diner of zelfs een groot bedrijfsfeest. Ons team helpt je graag bij het organiseren van jullie dag!

Workshop schapendrijven

Volg een workshop schapendrijven bij Kasteel Maurick! Schapendrijven is een unieke, ludieke en originele teambuildingsactiviteit waarbij je met een gezelschap heerlijk buiten in de natuur kunt genieten. De workshop bestaat uit diverse onderdelen. Al vanaf het begin word je actief betrokken en aan het werk gezet. Na een korte introductie ga je gezamenlijk kennis maken met de schapen. Vervolgens laten we je kennismaken met ons, de honden en de bijzondere sport ‘Schapendrijven met Bordercollies’ door middel van een interactieve demonstratie. We laten je zien hoe we onze honden trainen van pup tot volwassen top hond. Hiervoor nemen wij diverse Border Collies mee, van verschillende leeftijden en niveaus. Hoe wordt een hond een top hond? Welke commando’s gebruiken wij om een hond te sturen? Communicatie, selectie, ambitie en doorzetten zijn thema’s die de revue passeren. De workshop duurt circa 1,5 uur en is zowel mogelijk in het Nederlands als in het Engels.

Workshop schapendrijven
Workshop volgen in een kasteel

Workshop hondenspiegelen

Een andere mogelijkheid is om de workshop hondenspiegelen te volgen. De workshop hondenspiegelen is een originele leiderschapstraining. Hondenspiegelen is een bijzondere activiteit waarbij je de kans krijgt om inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag. Het hondenspiegelen is een uitstekende metafoor om onder andere de elementen van het begrip communicatie maar ook van leidinggeven in een ongewone context te onderzoeken: heerlijk in de buitenlucht met dieren in plaats van binnen in een kantoor. De diepgang van de workshop wordt in overleg bepaald. Dit maakt de workshop geschikt voor zowel entertainment als entertRainment. De workshop duurt circa 1,5 uur en is met maximaal 15 personen te doen.

Workshop drone vliegen

Drone vliegen is misschien wel dé teambuilding activiteit van 2019. Een drone is namelijk niet meer weg te denken uit de technische wereld. Tijdens deze workshop kun je het vliegen zelf ervaren. Dat is weer eens wat anders: bekijk Kasteel Maurick vanuit de lucht met de workshop drone vliegen. Dat is nog best een uitdaging! Hoe snel heb jij het onder de knie? Voorafgaan of na de workshop zijn er op Kasteel Maurick volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld vergaderen in een van de stijlkamers of juist een etentje of borrel. Deze workshop is te reserveren voor 15 tot 75 personen.

Workshop drone vliegen bij Kasteel Maurick
Haka workshop volgen

Haka workshop

Een andere mogelijkheid is om een Haka workshop bij Kasteel Maurick te volgen. Deze workshop is speciaal voor de zakelijke markt. Tijdens de workshop bundel je energie en focus en ontdek je jullie eigen team-energie! Haka is de meest krachtige teambuilding van dit moment. Zelfs de meest verstokte einzelgängers leren in korte tijd hoe te denken, handelen en slagen als team. Een inspirerende workshop om jullie bedrijfsdoelen samen te behalen!

Haka betekent letterlijk dans en wordt voornamelijk beoefend door de Maori bevolking uit Nieuw-Zeeland. Haka is een uiting van zowel uiterlijke kracht als innerlijke kracht. Hierbij wordt zowel de stem als het lichaam gebruikt. Het hele lichaam wordt ingezet om zowel individueel als met een groep een intentie duidelijk neer te zetten.

Wijnproeverij

Wanneer je een ontspannen workshop zoekt waar je van leert, maar vooral veel kan genieten zonder je te veel in te moeten spannen, biedt een wijnproeverij uitkomst. Geniet van een gezellige en vooral smakelijke wijnproeverij in Kasteel Maurick. Dit is de ideale manier om de banden te verstrekken tussen collega’s.

Tijdens de proeverij leer je hoe je wijn het beste kunt drinken, de verschillen tussen rood, wit en rosé én welke wijn geschikt is voor welk gerecht. Kortom, een prettige combinatie van leren en genieten!

Geen wijn mens, maar champagne kan je wel bekoren? Kies dan voor een champagneproeverij verzorgd door Kasteel Maurick.

Wijnproeverij aanvragen?
schermworkshop

Schermworkshop

Een nobele sport die leer je natuurlijk beoefenen op een landgoed. Waan je een ridder in roemrijke, vergane tijden waar je eer werd verdedigd met een kruising van de degens. Onze scherminstructeur (maître) neemt je mee in de basisprincipes van deze prachtige sport en voorziet jou en je collega’s van de benodigde uitrusting.

We beginnen met het uitzoeken van een passende outfit, kiezen daarna voor een oefenwapen (degen met botte punt), en lopen de Franstalige terminologie door. Daarna volgt een uitleg van de basispassen en spelregels. Klaar om te beginnen? Allez!

Barista workshop

Heb je altijd al een goed bakkie koffie willen kunnen zetten? Dan is dit jouw workshop! In de barista workshop leer je van een gediplomeerd barista hoe je professioneel koffie zet.

Tijdens deze leuke workshop lopen we op een speelse manier door de basiskennis en leren we je zelf een aantal koffievariaties te bereiden. Dit uitje is leerzaam en bied je de uitgelezen kans op een ontspannen manier samen te werken met collega’s. Kortom, versterk de band tussen jou en collega’s met sterke koffie!

Barista workshop
ijssculpturen workshop / ice carving workshop

IJssculpturen workshop

Even zin in iets totaal anders, om de zinnen te verzetten en alle neuzen dezelfde richting op te krijgen? Kies dan voor een ijssculpturen workshop.

In deze workshop sta je onder de bezielende leiding van onze ice carving leermeester. Samen met je partner(s) bedenk je hoe je ijssculptuur er uit moet komen te zien en daarna gaan jullie samen beeldhouwen. Met elke inkerving in het ijs wordt duidelijker wat voor prachtig ijsbeeld jij aan het maken bent.

IJssculpturen maak je door een mooi helder blok ijs te bewerken. Met een beetje creativiteit, een stukje talent maar zeker ook met veel fun, maak je vanzelf de mooiste sculpturen. Ice carven wordt het ook wel genoemd. Hamertje, beiteltje schuur en schaafwerk. IJspret gegarandeerd.
Bij aanvang kies je een leuk en toepasselijk thema. Is het thema gekozen, dan volgt een korte instructie. Op het schetsformulier, teken je eerst het basis ontwerp. Handschoenen aan tegen de kou en vervolgens lekker aan de slag. In groepjes van twee of drie werken aan het glasheldere ijsblok.

Welke sculptuurkunstenaars gaan er met de creativiteitsprijs vandoor? Wie hebben er de leukste , origineelste, gekste creatie gemaakt? Wie zijn straks ijskoud de beste? Dat bepaalt natuurlijk de jury. Of het resultaat van elkaars beoordeling. Cool blijft het in elk geval.

Laat je voor, tijdens of na de zakelijke bijeenkomst, training of workshop onderdompelen door de culinaire smaaksensaties bereid door onze chefs. Of het nu gaat om een lunch, borrel of diner: onze keuken weet je te verrassen met de prachtige kunstwerken die je voorgeschoteld krijgt.

Waarom je kiest voor een workshop in Kasteel Maurick:

  • 220 gratis parkeerplaatsen
  • Moderne faciliteiten
  • Centrale ligging langs de A2
  • Private dining
  • Breakout rooms
  • Ruimte voor 2 – 750 personen
  • Overnachtingsmogelijkheden

Benieuwd naar de zakelijke opties bij Kasteel Maurick? Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer: + 31 (0) 73 204 80 28 of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij verwelkomen je graag binnen onze kasteelmuren!

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Nieuwsgierig naar onze workshops?