Over Kasteel Maurick

Kasteel Maurick is een prachtig kasteel dat verscholen ligt in de bosrijke omgeving van Vught. Wij verwelkomen je graag binnen onze kasteelmuren! Meer weten over ons prachtige kasteel, restaurant, brasserie en ons gepassioneerde team? Lees dan vooral even verder.

Welkom bij Kasteel Maurick!

Een stukje geschiedenis

Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen in 2015 de handen ineen om Kasteel Maurick nieuw leven in te blazen. Klaas zag altijd al de charme en mogelijkheden die Kasteel Maurick te bieden heeft. En Niek droomde al jaren van een eigen restaurant. Tijdens hun ontmoeting bleek dat zij hun bewondering voor deze bijzondere locatie deelden.

In het najaar openden zij opnieuw de kasteeldeuren. Van het á la carte restaurant “Hendrik van Maurick”, brasserie Catharina voor een heerlijke lunch of gezellige high tea tot aan ruimtes voor een prachtig feest, een romantische bruiloft of een zakelijke ontmoeting. Bij Kasteel Maurick bezorgen we je samen met het gehele team een onvergetelijk verblijf. Onze kernwaarden? Kwaliteit, stijlvol, ambachtelijk en passie: dit stralen we in alles wat we doen uit.

Neem alvast een kijkje via de virtuele tour of lees verder over ons kasteel!

A la carte restaurant

Hendrik van Maurick

De keuken van Hendrik van Maurick laat zich omschrijven als een grenzeloze gastronomische ontdekkingsreis. Een wereldkeuken met verwondering. Ontdek ons culinaire aanbod en kom heerlijk lunchen of dineren! Geniet van de (smaak)beleving van Hendrik van Maurick!

Bekijk de openingstijden en reserveer direct je tafel.

Menukaart bekijken

Brasserie

Catharina van Maurick

In de brasserie ‘Catharina van Maurick’ ben je voor een smoothie, koffie met gebak, een heerlijke lunch of high tea aan het juiste adres! Wist je dat alle ruimtes in het kasteel zijn vernoemd naar bekende mannelijke bewoners in de geschiedenis van Kasteel Maurick? Op één na dan. Los van de wetenschap dat achter elke succesvolle man een sterke vrouw staat, lezen wij in de geschiedenis van Kasteel Maurick terug dat een aantal dames bepalend waren voor de voortgang en het bestaansrecht van Kasteel Maurick. Een bijzondere reden om onze brasserie te vernoemen naar één van de belangrijke dames met vele naamgenoten: ‘Catharina’. Wij heten je van harte welkom!

Bekijk de openingstijden en reserveer direct je tafel.

Menukaart bekijken
High-tea-den-bosch

Niek van Lieverloo

Culinair directeur

Niek van Lieverloo is naast mede-eigenaar ook culinair directeur. Zijn passie resulteert in een wereldkeuken vol verwondering met mooie, vernieuwende gerechten. Zijn betrokkenheid en uitgebreide toelichting bij zijn creaties voegen iets extra’s toe aan de (smaak)beleving bij à la carte restaurant Hendrik van Maurick. Voor de bijzondere samenwerking met Klaas tot stand kwam, heeft Niek ervaring opgedaan bij toprestaurants als Zarzo, de Treeswijk Hoeve, het Amstel Hotel en de Karpendonkse Hoeve. In 2012 slaagde hij voor de Sterklasopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Klaas van Leengoed

Hospitality director

Als mede-eigenaar vervult Klaas van Leengoed de functie van Hospitality director. Door zijn enthousiasme en oog voor kansen weet hij de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie feilloos te verbinden met de hedendaagse mogelijkheden. Voor hij mede-eigenaar werd, is Klaas van Leengoed als directeur en/of gastheer verbonden geweest aan Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel Zin Vught en De Spreeuwelseheide. De basis hiervoor legde hij tijdens zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht, waar hij zijn kennis en vaardigheden op gebied van operationeel management en hospitality opdeed.

Team van Kasteel Maurick

Samen sterk!

Klaas en Niek hechten veel waarde aan het team. “Als je samen een goed team vormt, sta je veel sterker.” Enthousiasme en gastvrijheid vormen een tweede natuur voor de medewerkers van Kasteel Maurick. Het uitgebreide team is perfect op elkaar ingespeeld en heeft één doel: de bezoekers een onvergetelijke ervaring meegeven.

Denk je dat jij geschikt bent voor een van onze vacatures of wil je een open sollicitatie doen? Dan horen we graag van je. Ons veelzijdige team is altijd op zoek naar versterking!

Niek van Lieverloo We besloten deze prachtkans met beide handen aan te grijpen