9 september 2020

Open Monumentendag 2020: bezoek Kasteel Maurick virtueel!

Dit jaar is Open Monumentendag net even anders dan anders. Wij bieden een uniek virtueel kijkje in ons kasteel. In dit blog lees je er alles over!
Vooraanzicht en entree van uniek restaurant in Den Bosch.

Dit jaar vindt Open Monumentendag plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september. Natuurlijk anders dan je gewend bent. In verband met de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus is Kasteel Maurick tijdens Monumentendag niet geopend. Toch hebben we een leuk alternatief bedacht. Breng een virtueel bezoekje aan Kasteel Maurick en geniet van prachtige video- en dronebeelden! In dit blog vertellen we je er alles over.

Meer informatie
Vergaderzaal Den Bosch Vught

Open Monumentendag 2020

Tijdens het jaarlijkse Open Monumentendag (weekend) opent Natuurmonumenten de deuren van verschillende cultuurhistorische gebouwen. Je kunt zo een exclusief kijkje nemen in bijzondere gebouwen. Ook Kasteel Maurick is al jaren te bezoeken en bewonderen tijdens dit culturele weekend. Dit jaar dus net even anders, maar daarom niet minder leuk!

Dit jaar krijg je de unieke kans om Kasteel Maurick volledig virtueel te bezoeken!

Over Kasteel Maurick

Vlakbij Den Bosch, aan de rivier De Dommel in Vught, kun je Kasteel Maurick vinden. Een van de mooiste kastelen van Nederland, al zeggen we het zelf. Het kasteel ligt verscholen in een bosrijke en natuurlijke omgeving. Tussen bomen, wateren en zelfs weilanden. Waan je in een sprookjesachtige omgeving en loop via de ophaalbrug de slotgracht over. Zo loop je de binnenplaats van het kasteel op. Hier geniet je van een prachtige kasteeltuin, maar kun je ook heerlijk lunchen, uitgebreid dineren en feesten.

 

 

High-tea-den-bosch

Bezoek Kasteel Maurick virtueel

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september krijg je de kans om ons kasteel virtueel te bezoeken! Ontdek Kasteel Maurick van buiten én van binnen via de virtuele tour.

Maak een wandeling door de prachtige kasteeltuin en ontdek alle bijzondere plekken in en rondom het kasteel. Neem bijvoorbeeld plaats in de brasserie en ontdek het torenkamertje. Je krijgt zelfs de kans om een ruimte te bekijken die normaal gesproken verborgen blijft!

 

Zien we je snel?

Vanaf vrijdag 11 september is de virtuele tour door Kasteel Maurick beschikbaar via de website van Monumentendag Online. Wil je ons toch liever in ‘het echt’ bezoeken? Reserveer dan een plekje voor een smakelijk diner bij ons restaurant Hendrik van Maurick of een gezellig lunch of high tea bij brasserie Catharina van Maurick. Uiteraard hebben wij passende maatregelen genomen rondom het coronavirus.

Meer informatie

Meer informatie?