23 July 2019

De 13 schatten van Kasteel Maurick

Benieuwd naar de schatten die Kasteel Maurick rijk is? Dat zijn er een hoop. Het zijn heerlijke, prachtige en soms zelfs nog onontdekte schatten!
Schatten van Kasteel Maurick

Zoals je wellicht wel weet, bevindt Kasteel Maurick zich op een prachtig landgoed. Dit landgoed en het kasteel verrast je met prachtige, soms mysterieuze en bewonderenswaardige schatten! Altijd al willen weten wat de schatten van Kasteel Maurick zijn en waar deze zich bevinden? In dit blog vertellen we je er alles over.

1. Chef’s Table

Dineren bij Kasteel Maurick is prinsheerlijk. Maar het kan nóg beter! Een van de schatten van Kasteel Maurick is namelijk het Chef’s Table arrangement. Tijdens dit arrangement bewonder je, midden in onze keuken, onze koks die bijzondere culinaire gerechten bereiden. Chef’s Table is dé manier om een heerlijke gastronomische reis te maken door de prinsheerlijke gerechten van Hendrik van Maurick. Je ziet de diverse gerechten van het diner ontstaan en je krijgt persoonlijke aandacht van Patron/Chef de Cuisine Niek van Lieverloo.

Chef's Table Kasteel Maurick

Het Chef’s Table arrangement is mogelijk vanaf 5-gangen en kun je reserveren door het reserveringsformulier in te vullen of door contact met ons op te nemen via 073 204 80 28.

2. Spot reigers op ons prachtige landgoed

Heb jij de reigers al eens gespot bij Kasteel Maurick? De broedperiode van reigers loopt van ongeveer februari tot mei. In die tijd zijn er regelmatig reigers te spotten op ons prachtige landgoed! De reigers hebben namelijk nesten in het reigerbos dat parallel loopt aan de A2. Terwijl jij dus geniet van een heerlijke high tea of lunch op ons intieme terras, kan het zomaar zijn dat er een reiger langs vliegt. Ook landt er wel eens een ooievaar op het voormalige koetshuis op ons landgoed.

3. Volledig gerenoveerde brasserie

Een andere schat die we mogen toevoegen aan het lijstje, is onze prachtige vernieuwde brasserie Catharina van Maurick. Onze brasserie is recent volledig gerenoveerd! Zo geniet je van een gastronomische high tea of lunch in een compleet vernieuwde en gerenoveerde brasserie. De interieurstyliste Jeanne van de Meulengraaf van JM Style heeft de geweldige kasteelsfeer behouden: je waant je op een landgoed als een echte prins of prinses.

Nieuwe brasserie Catharina van Maurick

Tip! Tegenover de brasserie spot je de fundamenten van wat in de rijke geschiedenis van Kasteel Maurick een uitkijkpunt was. In 1629 woonde het gezin van prins Frederik Hendrik van Oranje op het landgoed van Kasteel Maurick. Tegenover het kasteel “Oud Herlaer” aan de rivier de Dommel stond dit uitkijkpunt. Daar konden de mensen mee kijken naar de strijd tussen de Prins en de Spanjaarden.

4. Oude krant

Op het prachtige landgoed van Kasteel Maurick hebben we een krant gevonden uit 1912! Dat is het jaar dat de Titanic was gezonken. De krant heeft dus een hoop geschiedenis overleefd en staat vol met foto’s, omdat veel mensen in die tijd nog niet goed konden lezen. De krant is nog helemaal intact en is te bewonderen in ons kasteel!

5. Varen naar Den Bosch

Kasteel Maurick is te bereiken via een loopbrug en bevindt zich aan het water. Een van de schatten van Kasteel Maurick is dan ook de mogelijkheid om te varen! In samenwerking met Hertog Boeren vaar je vanaf Kasteel Maurick in 30 minuten naar Den Bosch onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes verzorgd door de chef-koks van Kasteel Maurick. Ook wordt de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie vertelt én kun je otters spotten!

Varen bij Kasteel Maurick

6. Escape kelder

Dit is een hele nieuwe schat van Kasteel Maurick! De escape kelder is nog volop in ontwikkeling maar de verbouwing is klaar. Binnenkort kun jij dus ontsnappen uit een kasteelkelder als een echte ridder! Dit is een super toffe uitdaging voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of een familiedag.

7. Wandelen in het bos

Kasteel Maurick grenst aan een bewonderenswaardig bosrijke omgeving! Je kunt hier een heerlijke boswandeling maken en misschien wel iets heel interessants spotten. In het bos staat namelijk een berucht huisje. Het verhaal gaat dat koningin Maxima er heeft verbleven! Toen Maxima naar Nederland kwam, heeft zij Nederlands geleerd bij de nonnen van Vught. Het gerucht gaat dus dat Maxima verbleef in het huisje in het bos bij Kasteel Maurick.

Wist je dat? De nonnen van Vught heet nu Regina Coeli en is wereldwijd bekend. Af en toe komen gasten en leerlingen van Regina Coeli bij ons dineren!

Wandelen in de bosrijke omgeving Kasteel Maurick

8. Een kasteelwinkel

Een aantal van de schatten van Kasteel Maurick vind je in onze eigen winkel. We verkopen hier prinsheerlijke culinaire hoogstanden, zodat jij je ook thuis als een prins of prinses voelt. Hoe jij je thuis waant in een kasteelrijke sfeer? Met ons enige echte Kasteel Maurick bier: Heerlijke Hendrik of met onze eigen honing van de imker op het landgoed. Ook onze theemelange doet wonderen en de eigen gemaakte ‘witte-chocolade-karamel-balletjes-met-zeezout’ zijn ook overheerlijk. Deze producten zijn allemaal verkrijgbaar in de winkel!

9. Schat van Kasteel Maurick

Er is een anekdote dat de voormalige bewoners van het landgoed, de familie Van Landschot, Kasteel Maurick verkocht met een akte waarin stond dat ergens op het land een kluis verstopt zou zijn. In deze akte gaf Van Lanschot aan dat wanneer deze mysterieuze kluis wordt gevonden dat de inhoud aan de familie zou toebehoren! Waar denk jij dat de kluis zich bevindt?

10. Rondleiding door Kasteel Maurick

Wil je alle schatten van Kasteel Maurick met eigen ogen bewonderen? Dat is mogelijk! Klaas van Leengoed is General Manager van Kasteel Maurick en geeft op verzoek rondleidingen door het kasteel en over het landgoed. Een aantal schatten van Kasteel Maurick die tijdens de rondleiding te bewonderen zijn:

  • Foto’s van hoe een van de voormalige families een diner had met de leden van het koningshuis
  • Schilderij met de zeven wapens van families die op Kasteel Maurick hebben gewoond
  • Afbeelding met de grootte van het landgoed
  • Piepkamertje: dit kamertje leidt naar de originele toren
  • Geschilderde teksten door Charles Grips
  • Replica’s van twee Rembrandt schilderijen van de heer en mevrouw Heijm

Rondleiding Kasteel Maurick geschilderde teksten

Wil je een prinsachtige rondleiding? Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie!

11. Picknicken op ons landgoed

Relax onder het genot van een luxueuze picknick! Op ons landgoed is het zeven dagen per week mogelijk om te genieten van een uitgebreide picknick. Geniet van onder andere rijkelijk belegde broodjes, een kaasplankje en fruit. Alle lekkernijen worden dagelijks vers bereid en serveren wij tussen 12:00 en 16:00 uur. Picknick in het bos, op een roeibootje of in de binnentuin met een schitterend uitzicht.

Picknick Kasteel Maurick

Wil je een unieke picknick belevenis reserveren? Mail dan naar info@kasteel-maurick.nl of bel naar 073-2048028.

12. Wijnproeverij

Ook een gastronomische wijnproeverij behoort tot de schatten van Kasteel Maurick. Onze wijnen worden voornamelijk geleverd door Verlinden Drink & Discover. Verlinden is een gerenommeerd bedrijf met Hofleveranciers predicaat. Het familiebedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld in de wijnmarkt en is de perfecte wijnspecialist voor Kasteel Maurick. De wijnproeverijen worden volledig op maat gemaakt en vinden plaats in de schitterende wijnkelder.

13. Witte goud

In april 2019 is Kasteel Maurick door het Brabants Asperge Genootschap bekroond tot hét aspergerestaurant van 2019! Niet voor niets behoort ons witte goud dus ook tot de schatten van Kasteel Maurick. Om het winnen van de prijs te vieren is een speciaal aspergemenu ontwikkeld waar je uiteraard nog steeds heerlijk van kunt genieten.

Witte goud Kasteel Maurick

De schatten van Kasteel Maurick

Kasteel Maurick is dus rijk aan schatten en het gerucht gaat zelfs dat het kasteel rijk is aan een échte schat. We verwelkomen je graag op ons prachtige landgoed voor een onvergetelijke beleving! Naast het ontdekken van de genoemde schatten kun je in ons restaurant Hendrik van Maurick heerlijk dineren. Ook is Kasteel Maurick dé locatie voor een sprookjesachtig huwelijk of feest.