23 April 2019

Wij zijn hét aspergerestaurant van 2019!

Wij zijn uiteraard super trots!
Aspergerestaurant van 2019

Kasteel Maurick is uitgeroepen tot hét aspergerestaurant van 2019! We zijn super trots op het hele team en we laten het winnen van deze indrukwekkende prijs natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Onze chef-kok Niek vertelt je in dit blog alles over deze prachtige prijs!

We zijn super trots op het team!

We zijn natuurlijk niet zomaar uitgeroepen tot hét aspergerestaurant van 2019. Dit hebben we met het hele team weten te realiseren door iedere dag vol passie te werken. De mystery guest van het Brabants Asperge Genootschap kijkt namelijk niet alleen naar de asperges, maar naar het totaalplaatje. Naast onze koks hebben dus zeker ook de gastvrije bediening en de historische maar moderne uitstraling en verzorging van heel Kasteel Maurick ervoor gezorgd dat we deze prijs hebben bemachtigd. Echt teamwork dus! En een bevestiging dat een bezoek aan Kasteel Maurick onvergetelijk is.

Kasteel Maurick asperges

Ons asperge geheim

Als het gaat om de bereiding van het witte goud dan doen we dit volgens een eeuwenoud goed bewaard geheim. Niek vertelt: “We garen de asperges in zijn eigen sap. Dit zorgt voor een veel betere smaak!” Vaak worden asperges in water gegaard, maar asperges verliezen hierdoor veel smaak. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Daarom kun je beter nog wat boter toevoegen. “Asperges die we in een gerecht serveren, garen we vacuüm voor het ultieme smaakbehoud. Dit waarborgt de kwaliteit van de heerlijke asperges.”, voegt Niek toe.

Kasteel Maurick

Het favoriete aspergegerecht van chef-kok Niek

Het favoriete aspergegerecht van onze chef-kok? “Mijn favoriete gerecht is asperges met lam. Dat vind ik echt super lekker! Met heerlijke morieljes, doperwtjes en tuinbonen met jus van tijm erbij!” zegt Niek.

De heerlijke asperges bij Kasteel Maurick halen we bij Van Gerven Asperges in Oirschot. Niek kent boer Willem van Gerven van vroeger. Zij zaten vroeger bij elkaar in de klas.

Asperges bij Kasteel Maurick

Kasteel Maurick kiest alleen de beste asperges

Smaak en kwaliteit staan voorop bij Kasteel Maurick! Willem van Van Gerven Asperges vertelt: “Kasteel Maurick gebruikt het beste asperge ras dat er is: cumulus. De cumulus asperge is een echte smaak asperge. Deze wint dan ook altijd met wedstrijden door de rijke smaak!”

De asperges die we bij Kasteel Maurick gebruiken, worden in de meest optimale situatie geteeld. De grond wordt met uiterste precisie gekozen zodat de heerlijke asperges die we serveren zonder stress groeien. Er worden zelfs grondmonsters naar Amerika gestuurd om zo te zorgen dat de grond in top conditie is! Want we hebben alles over voor ons witte goud.

Het winnen van de prijs wordt natuurlijk goed gevierd!

Met het hele team hebben we natuurlijk geproost met heerlijke bubbels toen we het goede nieuws hoorden. Maar ook voor onze gasten hebben we iets moois. We hebben namelijk een speciaal aspergemenu samengesteld vol met grenzeloze gastronomische gerechten! Je kunt nu van dit heerlijke aspergemenu komen genieten in ons prachtige kasteel.

Kasteel-maurick-bouillabaise

Hét aspergerestaurant van 2019

29 april wordt de trofee aan ons overhandigd tijdens het openingsdiner van het Brabantse aspergeseizoen van het Brabants Asperge Genootschap. Deze trofee gaan we uiteraard een mooie plek geven in ons restaurant zodat iedereen deze kan bewonderen! We zien de trofee als waardering voor het passievolle harde werken van ons team en daar zijn we trots op. Want kwaliteit leveren vinden we belangrijk en zien we als een investering in ons werk.

Kun je geen genoeg krijgen van het witte goud? Maak heel eenvoudig online een reservering en kom bij ons het beste witte goud van Noord-Brabant bewonderen!