Timeline

De heren van Vught
De heren van Vught beginnen op een verhoogd eiland bij Vught met de bouw van een huis, dat later zou uitgroeien tot Kasteel Maurick. Eén van de dochters van de eerste bewoners van deze bijzondere plek trouwde met een lid van familie Maurick.
1257
1421
Kasteel Maurick
Het kasteel is in handen van Hendrik van Maurick en zijn vrouw Catharina van Maurick. Vanaf dit moment spreekt men van ‘Kasteel Maurick’. Catharina en Hendrik van Maurick zijn bepalend geweest voor de voortgang van het bestaansrecht van het kasteel. Om deze reden zijn de brasserie ‘Catharina van Maurick’ en het à la carte restaurant ‘Hendrik van Maurick’ naar hen vernoemd.
Familie Heym
Het kasteel komt in handen van familie Heym. Deze familie is het langst gebonden geweest aan Kasteel Maurick, namelijk tot 1681.
1464
1601
Prins Maurits van Oranje
Prins Maurits van Oranje neemt zijn intrek in Kasteel Maurick en richt hier zijn legerhoofdkwartier in.
Prins Frederik Hendrik van Oranje
Prins Frederik Hendrik van Oranje belegerde de stad 's-Hertogenbosch en maakte hiervoor gebruik van Kasteel Maurick als legerhoofdkwartier.
1629
1681
Familie van Beresteyn
Familie van Beresteyn wordt eigenaar van Kasteel Maurick. Jacob van Berestyn was gedurende 22 jaar burgemeester van Vught. Het kasteel blijft in handen van de familie van Beresteyn tot 1884.
Rembrandt van Rijn
Kasteel Maurick wordt openbaar verkocht. Twee portretten, geschilderd door Rembrandt van Rijn, worden gevonden. De portretten hangen nu in het Metropolitan Museum of Art in New York.
1884
1891
Augustinus van Lanschot
Kasteel Maurick wordt gedurende twee jaar gerestaureerd en verbouwd naar de huidige staat. Het kasteel was in handen van een lid van bankiersfamilie van Lanschot, Augustinus van Lanschot. Hij was gedurende 24 jaar burgemeester van Vught en ontving later de Militaire Willemsorde, de hoogst mogelijke onderscheiding, voor zijn verdienste tijdens de Tweede Wereldoorlog. In een later stadium werden ook elektriciteit en centrale verwarming in het kasteel aangelegd. Toen de familie van Lanschot het kasteel verkocht, kreeg het kasteel de nieuwe functie van hotel-restaurant.
Nieuw leven
Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo blazen het kasteel nieuw leven in. Door het opnieuw inrichten van de ruimtes en het combineren van de rijke geschiedenis met de hedendaagse mogelijkheden weten zij hun gasten te verrassen en een unieke beleving mee te geven.
2015

Maurick 3 | 5261 NA Vught | + 31 (0) 73 204 80 28 | info@kasteel-maurick.nl | KvK 63555166