Over Kasteel Maurick

Verscholen in de natuur op een eiland van 2,2 ha aan de rivier De Dommel te Vught ligt Kasteel Maurick.
Kasteel Maurick

De veelzijdige mogelijkheden op Kasteel Maurick hebben in het najaar van 2015 opnieuw vorm gekregen. Van het á la carte restaurant “Hendrik van Maurick” tot ruimtes voor een prachtig feest, een romantische bruiloft of een zakelijke ontmoeting. Samen met ons team willen wij onze gasten een onvergetelijk verblijf bezorgen. Onze kernwaarden zijn kwaliteit, stijlvol, ambachtelijk en passie.

Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen in 2015 de handen ineen om Kasteel Maurick nieuw leven in te blazen. Klaas van Leengoed heeft altijd al de charme en mogelijkheden gezien die Kasteel Maurick te bieden heeft. En Niek van Lieverloo droomde al jaren van een eigen restaurant. Tijdens hun ontmoeting bleek dat zij hun bewondering voor deze bijzondere locatie deelden.

Niek van Lieverloo We besloten deze prachtkans met beide handen aan te grijpen

Niek van Lieverloo

Patron/Chef de Cuisine

Niek van Lieverloo is naast mede-eigenaar ook chef-kok. Zijn passie resulteert in een wereldkeuken vol verwondering met mooie, vernieuwende gerechten. Zijn betrokkenheid en uitgebreide toelichting bij zijn creaties voegen iets extra’s toe aan de (smaak)beleving bij à la carte restaurant Hendrik van Maurick. Voor de bijzondere samenwerking met Klaas tot stand kwam, heeft Niek ervaring opgedaan bij toprestaurants als Zarzo, de Treeswijk Hoeve, het Amstel Hotel en de Karpendonkse Hoeve. In 2012 slaagde hij voor de Sterklasopleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Klaas van Leengoed

General Manager

Als mede-eigenaar vervult Klaas van Leengoed de functie van General Manager. Door zijn enthousiasme en oog voor kansen weet hij de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie feilloos te verbinden met de hedendaagse mogelijkheden. Voor hij mede-eigenaar werd, is Klaas van Leengoed als directeur en/of gastheer verbonden geweest aan Landgoed Huize Bergen, Kloosterhotel Zin Vught en De Spreeuwelseheide. De basis hiervoor legde hij tijdens zijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht, waar hij zijn kennis en vaardigheden op gebied van operationeel management en hospitality opdeed.

Team Kasteel Maurick

Klaas en Niek hechten veel waarde aan hun team. “Als je samen een goed team vormt, sta je veel sterker.” Enthousiasme en gastvrijheid vormen een tweede natuur voor de medewerkers van Kasteel Maurick. Het uitgebreide team is perfect op elkaar ingespeeld en heeft één doel: de bezoekers een onvergetelijke ervaring meegeven.

Denk je dat jij geschikt bent voor een van onze vacatures of wil je een open sollicitatie doen? Dan horen we graag van je. Ons veelzijdige team is altijd op zoek naar versterking!

Nieuwsgierig naar de historie van Kasteel Maurick? Lees hier meer over de geschiedenis van het kasteel.