30 April 2019

Het Brabants Asperge Genootschap opent het aspergeseizoen

werken in de horeca

Hendrik van Maurick Hét Aspergerestaurant 2019!

Tijdens de officiële opening van het aspergeseizoen op maandag 29 april jl. kreeg chef-kok Niek van Lieverloo de trofee overhandigd behorend bij de titel ‘Hét Aspergerestaurant van 2019’ voor a la carte restaurant Hendrik van Maurick. Trots nam hij deze samen met zijn team in ontvangst. Hiermee werd de toekenning die het Brabants Asperge Genootschap op zaterdag 30 maart jl. bekend maakte bekrachtigd. Deze eer viel Hendrik van Maurick te beurt vanwege “de uitzonderlijke manier waarop zij ‘het witte goud’ vertalen in een culinaire ontdekkingsreis”.

Chef-kok Niek van Lieverloo benadrukt dat de samenwerking met Aspergekweker Van Gerven uit Oirschot bijgedragen heeft aan deze bekroning: “Het begint met de allerbeste asperges… de eerste oogst van de koude grond. Het is ook zo’n bijzonder product, daar trekken we graag alle registers voor open!”

Aspergemenu vijf gangen
Restaurant Hendrik van Maurick serveert sinds vorige week een bijzonder aspergemenu van vijf gangen. Aan het prille begin van het seizoen zijn er door het keukenteam prachtige gerechten gecreëerd en in samenwerking met de sommeliers gecombineerd met verrassende wijnen. Met complimenten voor het gehele team van Kasteel Maurick resulteert dit in een bijzondere culinaire en gastronomische beleving.

Kasteel Maurick
Kasteel Maurick, in het Brabantse Vught, heeft een rijke historie. In 2015 hebben compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo, na een grondige renovatie, ook de gastronomische geschiedenis nieuw leven ingeblazen. De prachtige ligging en mooie ambiance vormen nu het decor van a la carte restaurant Hendrik van Maurick, de sfeervolle brasserie Catharina van Maurick en zakelijke en feestelijke accommodaties tot 400 personen en gelegenheid tot overnachten in enkele luxe hotelkamers.

Kasteel Maurick asperges