8 August 2018

Willeke Alberti en Johnny de Mol verrassen cliënten Reinier van Arkel tijdens sfeervolle high tea

Ongeveer 25 cliënten van Reinier van Arkel genoten op dinsdagmiddag 7 augustus bij kasteel Maurick in Vught van een speciale high tea. Willeke Alberti, al meer dan 15 jaar ambassadrice van de Verwenzorg, was op deze bijzondere middag aanwezig. Daarnaast voegde als verrassing  ook haar zoon Johhny de Mol zich onder de gasten. Verwenzorg is 20 jaar geleden begonnen op kasteel Maurick. Daarom werd speciaal door de eregasten een kersenboom geplant in de tuin van het kasteel.

Verwenzorg is – naast de adequate medische verzorging – zorg die vooral gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven. Dit wordt onder meer gedaan door het schenken van persoonlijke aandacht. Het is de Vitamine V in de zorg. Twintig jaar geleden startte Joke Zwanikken in Vught met Verwenzorg. Heel praktisch met een kistje kersen voor patiënten. Sindsdien staat de kers symbool voor de Verwenzorg. ,,Het is zo mooi dat nu ook Johnny de Mol, samen met zijn moeder, een steentje bijdraagt aan deze unieke ervaring voor onze ggz-cliënten”, aldus Zwanikken. ,,En omdat ook Kasteel Maurick zich al twintig jaar belangeloos inzet voor extra zorg op deze manier planten we vandaag in de tuin van het kasteel nog een kersenboom.”

Ook aanwezig deze middag was een Belgische Tv-ploeg. Joke: “Er wordt door de Belgische TV een film gemaakt over Willeke Alberti. Zelf mocht Willeke beslissen wat er in de film behandeld wordt. Ze koos er voor om de Verwenzorg in de geestelijke gezondheidszorg als afsluiter van de film te hebben. Zo blijkt maar weer hoe belangrijk ze dit vindt. Dat maakt Willeke al 15 jaar een TOP-ambassadeur voor de psychiatrie.”

Reinier van Arkel

Trots op ons rijke verleden én vooruitkijkend naar de toekomst bouwen wij aan een betrokken, bevlogen en betrouwbaar Reinier van Arkel. Voor cliënten van alle leeftijden met complexe psychiatrische problematiek biedt Reinier van Arkel gespecialiseerde psychiatrische behandeling en begeleiding. Dit doen wij bij voorkeur in de eigen omgeving van onze cliënten.