14 oktober 2018

Van bruiloftsdiner tot sweet table: culinaire inspiratie voor je bruiloft

Kasteel Maurick Bruiloftsdiner

Bij een bruiloft wordt er de hele dag door heel wat gegeten en gedronken. Maar wat serveer je dan precies? De mogelijkheden daarin zijn natuurlijk eindeloos. Gaan jullie voor een traditionele bruidstaart met lagen of voor een zogenaamde ‘naked cake’? Of misschien wordt het wel een complete sweet table met verschillende kleine zoetigheden. En dan de borrel en het bruiloftsdiner: worden het drie of meer gangen? Wellicht met een feestelijke spoom tussendoor of een wijnarrangement? Om je op weg te helpen met al die keuzes, hebben we een aantal mogelijkheden op een rij gezet. Heerlijke inspiratie voor een onvergetelijke dag!

Menukaart Catharina van Maurick

Begin de dag goed

De dag ontspannen beginnen met bijvoorbeeld de daggasten? Kies dan voor een luxe 12-uurtje. Deze bestaat uit drie belegde mini broodjes met bijvoorbeeld rundercarpaccio en gerookte zalm, soep van de chef en ambachtelijke kroket. Zo’n lunch is bijvoorbeeld erg prettig voorafgaand of na de bruidsreportage. En het voorkomt een knorrende maag tijdens de huwelijksceremonie.

Huwelijksborrel en bruidstaart

Na de huwelijksvoltrekking is het natuurlijk tijd voor taart en bubbels! Het aansnijden van een bruidstaart blijft natuurlijk altijd een speciaal moment. Maar er wordt tegenwoordig ook vaak gekozen voor een sweet table, met verschillende zoete hapjes. Patron-cuisinier Niek van Lieverloo: ‘De sweet table wordt altijd vers door ons gemaakt. Voor de taarten werken we graag samen met twee leveranciers waar je een bruidstaart kunt samenstellen. Dit zijn Patisserie de Rouw en Cake5. Natuurlijk ben je ook altijd vrij om een eigen patissier te kiezen.’

Sweet tables, hapjes en drankjes

Kasteel Maurick Sweet Table
Kasteel Maurick Sweet Table
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruidstaart
Kasteel Maurick Sweet Table
Kasteel Maurick Sweet Table
Kasteel Maurick Sweet Table
| 08

Bij Kasteel Maurick hebben we het ‘stijlvolle borrel arrangement’ als basis, met onder meer drankjes, een kasteelbubbel en zoutjes en notenmelange inbegrepen. Maar deze kan op allerlei manieren worden uitgebreid. Bijvoorbeeld met cava en Champagne om te toosten, met verschillende hapjes op de tafels (breekbrood, olijven, kazen en luxe hammen) of een assortiment luxe warme of koude hapjes. Denk daarbij aan quiche lorraine, een spiraallolly en gamba met gele curry, kokos, komkommer, ananas, sesam en rettich.

Bruiloftsdiner

Eens in de drie maanden wordt er proefgekookt in de keuken van Kasteel Maurick. ‘We serveren altijd seizoensgebonden gerechten en gaan eens in de drie maanden proefkoken om de nieuwe kaart voor de feesten en partijen samen te stellen. Samen met de souschefs wordt de structuur in gerechten, de smaak en de uitstraling beoordeeld.’

Als aanstaand bruidspaar mag je bij Kasteel Maurick komen kennis maken met de keuken. ‘Wanneer een koppel bij ons gaat trouwen, krijgen ze een 3-gangendiner aangeboden’, legt Niek uit. ‘Tijdens dat diner loop ik met de gasten het menu door om te kijken of er nog bijzondere wensen zijn. Het menu wat ze op dat moment krijgen, is wel het menu van de maand en verschilt dus van het menu op de huwelijksdag. Daarom is het goed om bepaalde wensen met elkaar af te stemmen.’

Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner

Voor het bruiloftsdiner zijn er diverse arrangementen mogelijk: stijlvol culinair, ambachtelijk culinair en bourgondisch culinair. Bij het Stijlvol Culinair diner worden de gerechten uitgeserveerd in een van de Stijlkamers. Het is één menu voor alle gasten waarbij kan worden gekozen voor drie, vier of vijf gangen. Bij het Ambachtelijk Culinair diner krijgen de gasten een sharing platter geserveerd op houten planken als entree. Het tussen- en hoofdgerecht en dessert worden geserveerd op etagères. Het Bourgondisch Culinair diner is een walking dinner of in de zomer een sharing grill.

Kasteel Maurick Bruiloftsdiner

Culinaire feestavond

Wie kent hem niet: de puntzak met friet als late night snack aan het einde van een knallende feestavond? Ook voor de feestavonden hebben we drie verschillende hapjesarrangementen ‘Stijlvol’, ‘Ambachtelijk’ en ‘Bourgondisch’. Bij het stijlvolle hapjesarrangement sluiten we bijvoorbeeld af met een mini hamburger, maar bij het ambachtelijke en bourgondische arrangement kunnen de gasten kiezen uit de puntzak friet of een echt Brabants worstenbroodje. Tussendoor serveren we diverse luxe hapjes, bitterballen of bittergarnituur en zoutjes. De arrangementen zijn aan te vullen met heerlijke petit fours, een sweet table, kaastafel en een heerlijke kasteelbubbel.

Het eerste ontbijt als Mr. & Mrs.

Blijven jullie logeren op Kasteel Maurick? Dan staat jullie als kersvers bruidspaar een heerlijk ontbijtje te wachten de volgende ochtend. Deze bestaat uit een kasteelbubbel, ambachtelijk brood en beleg, yoghurt en cruesli, vers fruit, zoete broodjes, croissantjes, eieren, spek en diverse dranken. Het is overigens ook mogelijk om met grotere groepen te blijven overnachten.

Dat ziet er allemaal fantastisch uit toch? Benieuwd naar wat er allemaal nog meer mogelijk is? Bel voor meer informatie met 073 204 80 28 of vraag geheel vrijblijvend direct hieronder een offerte aan.  Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!

Fotografie: Vol Liefde Fotografie, Fotografie+

Vraag een offerte aan

Meer culinaire inspiratie voor je bruiloft

Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
Kasteel Maurick Bruiloftsdiner
| 06