24 december 2015

Bijzondere samenwerking zeven brabantse kastelen

Brabantse kastelen, erfgoedorganisaties en NKS slaan voor het eerst de handen ineen in Regionaal Kastelennetwerk

Zeven Brabantse kastelen en buitenplaatsen, erfgoedorganisaties en NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats hebben de handen ineen geslagen in een Regionaal Kastelennetwerk Noordoost-Brabant om samen de Dag van het Kasteel in 2016 nieuw elan te geven. Gezamenlijk werken de deelnemers een programma uit voor dit publieksevenement dat als thema heeft ‘Proef het verleden’.

Het Regionaal Kastelennetwerk verdiept het programma van de Dag van het Kasteel, dat op tweede pinksterdag 2016 zijn negende landelijke editie heeft. Deze vernieuwende samenwerking maakt het mogelijk naast het reguliere programma regionale accenten toe te voegen. De deelnemende partijen zullen organisatorisch gaan samenwerken in de programmering, het aantrekken van het publiek en het genereren van publiciteit en sponsoring.

Deelnemende kastelen en buitenplaatsen zijn:
Kasteel Heeze, Kasteel Heeswijk, Kasteel Maurick, Kasteel Geldrop, Groot kasteel Deurne Landgoed Soeterbeek, en de Kasteelruïne Asten.

In het samenwerkingsverband participeren verder:
http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/bernheze/brabantse-kastelen-erfgoedorganisaties-en-nks-slaan-de-handen-ineen-in-regionaal-kastelennetwerk-1.5567112