14 september 2018

Maand van de geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Daarom verzorgt Klaas van Leengoed op zondag 21 en zondag 28 oktober om 11.00 uur een rondleiding door Kasteel Maurick en haar omliggende tuinen. Bekijk de talloze vertrekken van het kasteel en maak kennis met de rijke geschiedenis en de hedendaagse functie van onze bijzondere locatie.

Verscholen in de natuur op een eiland van 2,2 ha aan de rivier De Dommel te Vught, ligt Kasteel Maurick. De veelzijdige mogelijkheden op Kasteel Maurick hebben in het najaar van 2015 opnieuw vorm gekregen. Van het á la carte restaurant “Hendrik van Maurick” tot ruimtes voor een prachtig feest, een romantische bruiloft of een zakelijke ontmoeting. Het team van Kasteel Maurick geeft als doel om alle gasten een onvergetelijk verblijf  bezorgen. Met als belangrijke kernwaarden: kwaliteit, stijlvol, ambachtelijk en passie.

Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen in 2015 de handen ineen om Kasteel Maurick nieuw leven in te blazen. Klaas van Leengoed heeft altijd al de charme en mogelijkheden gezien die Kasteel Maurick te bieden heeft. En Niek van Lieverloo droomde al jaren van een eigen restaurant. Tijdens hun ontmoeting bleek dat zij hun bewondering voor deze bijzondere locatie deelden. “We besloten deze prachtkans met beide handen aan te grijpen.”

U kunt zich aanmelden voor de rondleiding door te mailen naar receptie@kasteel-maurick.nl.