9 oktober 2020

Een kijkje achter de schermen bij Kasteel Maurick!

Speciaal voor Open Monumentendag gaven we dit jaar een uniek virtueel kijkje achter de schermen bij Kasteel Maurick. Gemist? Geen nood! In dit blog kun je alles nog eens nalezen en bekijken.
Vergaderruimte Den Bosch in kasteel

In verband met de RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus was Kasteel Maurick tijdens Monumentendag niet geopend. Hiervoor hebben we een leuk alternatief bedacht. Zo kon je een virtueel bezoekje brengen aan Kasteel Maurick.

Ook nam Klaas van Leengoed je mee en gaf een mooi kijkje achter de schermen.

Welkom in Kasteel Maurick:

 

Klaas van Leengoed Het is Frederik Hendrik van Oranje die in 1629 het hier uiteindelijk voor elkaar heeft gekregen om de Spanjaarden uit Den Bosch te verdrijven.

De eerste keer pannenkoeken

De salon van Kasteel Maurick kent een rijke geschiedenis. Deze is door Frederik van Hendrik van Oranje groter gemaakt, omdat hij deze in originele staat te klein vond. Hier at hij samen met zijn gezin. Klaas vertelt een grappige anakdote:

De verborgen kamer

Toen Klaas en zijn compagnon Niek Kasteel Maurick overnamen, zijn zij op zoek gegaan naar het verleden en de verhalen van het kasteel. Ze wisten mensen te traceren die als klein kind door het kasteel rondgelopen hebben. Zo kwamen ze een geheime kamer tegen met een prachtige vondst. Klaas vertelt je wat ze precies gevonden hebben:

 

Klaas van Leengoed Kasteel Maurick is volledig virtueel te bezoeken!

Rembrandt op zolder

Klaas neemt je mee in de torenkamer met bovenin de klokkentoren. Hier hangt een kopie van één van de Rembrandts die daadwerkelijk in Kasteel Maurick hebben gehangen. De originele kunstwerken zijn nu te zien in Metropolitan Museum of Art in New York.

 

Kasteel Maurick van boven

Natuurlijk kunnen de beelden van de buitenkant van het kasteel niet ontbreken! Bekijk Kasteel Maurick van boven met de prachtige dronebeelden die zijn geschoten. Bekijk de ophaalbrug, de binnenplaats van het kasteel en de prachtige kasteeltuin. Wat is volgens jou het mooiste stukje Kasteel Maurick?

 

Meer informatie

Maak een virtuele wandeling door het kasteel

Ben je niet in de gelegenheid om ons in ‘het echt’ te bezoeken? Niet getreurd! Maak dan een virtuele wandeling door het kasteel met onderstaande tool:

 

Kasteel Maurick in 'het echt' bezoeken?