5 July 2019

Heerlijke Hendrik: ons ambachtelijk gebrouwen bier

Heerlijke Hendrik bier Kasteel Maurick

Kasteel Maurick: een prachtig kasteel op een adembenemende locatie met een heerlijk restaurant en brasserie en een hele hoop mogelijkheden zoals het organiseren van een bruiloft, diverse feesten, vergaderingen, workshops of gala’s. Hetgeen dat nog miste: ons eigen drankje. Afgelopen maanden hebben we dit eindelijk kunnen verwezenlijken. Met trots presenteren wij dan ook: de Heerlijke Hendrik. Een eigen ambachtelijk gebrouwen kasteelbier geïnspireerd door het verleden en gebaseerd op de Spaanse keuken. Dat klinkt als een culinaire hoogstand! Wat is het verhaal achter dit heerlijke bier? We nemen je mee in het verhaal.

Kasteelbier geïnspireerd door het verleden

Voor het verhaal achter het Heerlijke Hendrik biertje gaan we terug de tijd in! In de 80-jarige oorlog in 1629 leidde prins Frederik Hendrik van Oranje vanuit Kasteel Maurick de strijd tegen de Spanjaarden. Frederik heeft toen ’s-Hertogenbosch belegerd en de Spanjaarden aangevallen om de mooie stad te veroveren. De stad was één van de cruciale schakels in de Zuiderwaterlinie. In dit strijdlustige gevecht heeft een kogel van de Spaanse troepen Kasteel Maurick geraakt. Dit stukje historie speelt een grote rol in de creatie van Heerlijke Hendrik.

De Spaanse keuken inspireerde ons en het turbulente verleden hebben we om die reden terug laten komen in het bier.

Heerlijke Hendrik bier

Ambachtelijk gebrouwen bier

Voor het brouwen van het bier hebben we een oude bekende benaderd. Zo’n twee jaar geleden klopte Uthoka Sommelier & Brouwerij bij ons aan met de vraag of Kasteel Maurick ruimte had voor een bierbrouwerij. De bierbrouwer was verliefd geworden op de prachtige locatie, maar helaas hadden we niet genoeg ruimte. Zijn liefde voor de locatie zijn we natuurlijk niet vergeten! Daarom hebben we contact gezocht met Uthoka toen we besloten om ons Heerlijke Hendrik bier te creëren. Het bier is dus ambachtelijk gebrouwen met een hoop liefde.

En dat proef je!

Maurick Bier

Het nieuwe Maurick bier is heerlijk, heb jij nog ideeën voor een leuke naam voor ons bier? ?

Gepostet von Kasteel Maurick am Freitag, 8. Februar 2019

Heerlijke Hendrik is.. Heerlijk!

“Het is echt een biertje die iedereen wel lekker vindt!” vertelt onze chef-kok Niek! De belangrijkste smaakmakende ingrediënten in het biertje zijn amandel en sinaasappelschil. Deze smaken proef je echt heel duidelijk. Heerlijke Hendrik is een echt kasteelbier in een tripel stijl. Het bier is prachtig goudblond en zoet van smaak. Ingrediënten als gerstemout, hop, gist en natuurlijk de sinaasappelschil en amandelen maken het een heerlijk ambachtelijk gebrouwen bier.

Het ambachtelijk gebrouwen bier komt het best tot zijn recht wanneer je het combineert met een Volle Hendrik. Dit is onze eigen kaas die we nog aan het ontwikkelen zijn! Het bier past het best bij een heerlijk kaasplankje met oude, harde kazen. “Ook bij ons gerecht met beef en amandel smaakt het bier heerlijk. Dit gerecht is ook één van onze specialiteiten!” tipt Niek.

Heerlijke Hendrik bier met kaas

Geniet snel van het ambachtelijke bier

Vanaf 25 juni kun je van onze Heerlijke Hendrik komen genieten! Je kunt het bier dan uiteraard ook los aanschaffen met bijvoorbeeld een mooie cadeauverpakking met mooie bijpassende Heerlijke Hendrik bier glazen kelken. Maak een reservering in ons restaurant en kom snel genieten van het bier in ons prachtige kasteel!