10 januari 2024

Trouwen in de winter?
Kasteel Maurick belooft een winterbruiloft met sneeuwgarantie!

trouwen op een magische locatie in brabant met sneeuwgarante

Een magische locatie voor jouw winterbruiloft

Bij Kasteel Maurick maken we graag elke bruiloft net zo magisch als het kasteel zelf. Hebben jullie er al eens over nagedacht om te trouwen in de sneeuw? Zo’n romantische winterbruiloft kan super veel charme hebben! Knapperende haardvuurtjes… de binnenplaats van het kasteel bedekt met sneeuw. Met winters die steeds kouder en natter worden, is het een geruststelling om toch wat grip op het weer te krijgen. En hoe onzeker het Nederlandse weer ook mag zijn, bij Kasteel Maurick kunnen we een prachtige sneeuwlaag gewoon garanderen. En dat zonder de vervelende gladheid van echte sneeuw. Ontdek deze en nog meer voordelen van trouwen bij Kasteel Maurick, in hartje winter!

Trouwen in de winter, met sneeuwgarantie!

Trouwen in een kasteel in het voorjaar of de zomer is natuurlijk al enorm romantisch. Maar Kasteel Maurick in Vught is ook een prachtige trouwlocatie in de winter. De winterse decoratie is de finishing touch: romantische lichtjes, vuurtjes en een kasteel in de sneeuw. Dat staat garant voor magische trouwfoto’s! Bij Kasteel Maurick bieden we winterbruiloften aan mét sneeuwgarantie. We beschikken namelijk over een eigen sneeuwkanon die het terrein in een wit laagje hult. Dat maakt jullie dag éxtra bijzonder en is bovendien een leuke verrassing voor de gasten. Als je langs het kasteel naar de parkeerplaats rijdt, zie je het namelijk niet. Pas als je onder de kasteelpoort door de binnenplaats op loopt, kom je in de witte wereld terecht.

Als kersvers bruidspaar kun je na afloop van het feest nagenieten in de bruidssuite. Kaarsen, verwarmende vachtjes, champagne: de perfecte, knusse afsluiting van jullie winterse bruiloft. Dat maakt van Kasteel Maurick dé winter bruiloft locatie!

Kasteel maurick_trouwen in de winter_Winterbruiloft_Sprookje 2 - filter
‘Alle ruimtes waren prachtig versierd, met de prachtige bloembakken bij de ceremonie tot de kandelaars bij het eten en de witte loper die terugkwam bij het feest. Het bed in de suite sliep heerlijk en de kaarsjes langs het pad waren enorm romantisch! Echt aan alle kleine dingen die een dag perfect maken, is gedacht.’

Voordelen van een winterbruiloft

Dikwijls wordt er voor het plannen van een bruiloft ruim een jaar uitgetrokken. En dat is meestal ook nodig, omdat leveranciers en trouwlocaties vaak snel volgeboekt zijn in het trouwseizoen. Buiten het seizoen om, vanaf oktober ongeveer, is het rustiger en heb je dus meer keuze. Misschien willen jullie deze winter wel last minute de liefde bezegelen? Grote kans dat de trouwlocatie van jullie dromen – ons prachtige kasteel bijvoorbeeld – nog een gaatje vrij heeft. Hoe jullie de perfecte dag ook voor je zien, bij Kasteel Maurick denken we graag met je mee en maken we graag dromen waar!

Kasteel Maurick - trouwen in de winter - Winterbruiloft
Winterbruiloft

Bruiloft decoratie in de winter

Voor sommige koppels gelden de winterse weersomstandigheden als een nadeel. Maar een voordeel van trouwen in de winter is dat iedereen zich van tevoren voorbereid op de kou. Tegen een hittegolf in de zomer of tropische regenbuien ben je meestal minder goed bestand. Bovendien kunnen sneeuw en regen in de winter ook zo hun charme hebben. Is er iets sfeervoller dan de tikkende regen op onze serre? Eigenlijk wel. In de winter is het namelijk ook sneller donker en kunnen jullie helemaal los gaan op versiering en decoratie met romantische lichtjes. Of wat dachten jullie van sterretjes of vuurwerk?

En om even verder te gaan op die bruiloft versiering: in het voorjaar en de zomer zien we vaak pastelkleurige thema’s. Denk aan mint, perzik, lichtroze of lila. In het najaar en de winter kun je juist voor een mooie warme donkere accentkleur zoals burgundy of merlot kiezen. Of ga voor een kleurthema als Indian Summer. Ook in onze keuken veranderen de ingrediënten en smaken per seizoen. In het najaar krijg je vollere, krachtige smaken. Of wat denk je van marshmallows roosteren met alle gasten rondom verwarmende kampvuren? Zo wordt ook trouwen in de winter een echt sprookje!

Winterbruiloft

Trouwen in de winter bij Kasteel Maurick in Vught

Kasteel Maurick is een officiële trouwlocatie van de gemeente Vught en de perfecte plek om elkaar het ja-woord te geven. We begeleiden koppels van A tot Z om tot de perfecte dag te komen. Naast de trouwceremonie zelf zijn er ook allerlei mogelijkheden voor lunchen, dineren, feesten en overnachten met het hele gezelschap.

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een winter bruiloft bij Kasteel Maurick? Bel voor meer informatie met 073 204 80 28 of mail naar info@kasteel-maurick.nl.

(fotografie door Door Danny Fotografie)

Neem contact op