7 oktober 2015

“We krijgen een stukje Vught terug!”

Burgemeester Van de Mortel verricht officiële openingshandeling:

“Met de opening van Kasteel Maurick krijgen we een stukje Vught terug!”

Vanuit de ramen van Kasteel Maurick klinken trompetters: een muzikale aftrap van een prachtige dag. Op vrijdag 25 september jl. was het zover: de officiële opening van Kasteel Maurick. De afgelopen maanden werd Kasteel Maurick getransformeerd tot een verrassende, sfeervolle en prachtige locatie waarbij de rijke historie een mooi vervolg met een modern tintje heeft gekregen. Er wordt opnieuw geschiedenis geschreven op Kasteel Maurick!

Burgemeester R.J. van de Mortel: “Voor u staat een trotste burgemeester. Ik heb ongelooflijk veel respect voor deze twee heren. Overal word ik aangesproken door inwoners en ze zijn blij met de opening, hiermee krijgen zij een stukje Vught terug. Het weer van vandaag is symbolisch voor deze plek: achter de wolken schijnt de zon. Dit wordt een plek waar belangrijke beslissingen worden genomen. Met een druk op de knop is de prachtige fontein ingeschakeld en is Kasteel Maurick officieel geopend!”

Oude vrienden

Klaas van Leengoed, general manager en mede-eigenaar van het ‘nieuwe’ Kasteel Maurick verwelkomt de gasten en blikt terug op de afgelopen maanden. Een hectische tijd waarin een bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. Klaas van Leengoed: “als ik bij Kasteel Maurick was, begon het altijd te kriebelen; de aantrekkingskracht, de charme en de vele mogelijkheden die het kasteel te bieden heeft. Toen ik kennis maakte met Niek van Lieverloo en bleek dat we de bewondering voor deze locatie deelde, hebben we besloten deze prachtkans met beide handen aan te grijpen. Nu – enkele maanden verder – zijn we klaar om oude bekenden en nieuwe vrienden te ontvangen. We hebben nog niet de mogelijkheid gehad om alle oude vrienden van Kasteel Maurick te ontmoeten, maar zij zijn allen van harte welkom.”

(Smaak)beleving

Niek van Lieverloo, chef-kok en mede-eigenaar van Kasteel Maurick, droomde al jaren van een eigen restaurant. Na werkzaam te zijn geweest bij diverse toprestaurants sloeg hij samen met Klaas van Leengoed de handen ineen. Als Niek van Lieverloo gaat koken of met de bereiding van een gerecht bezig is, zie je gelijk dat dit zijn passie is. Het resultaat: prachtige, bijzondere gerechten. Zelf beschrijft hij het als volgt: “de nieuwe keuken van het kasteel laat zich omschrijven als een grenzeloze gastronomische ontdekkingsreis, een wereldkeuken met verwondering.” Volgens Klaas is de passie van Niek voor eten niet alleen in de keuken merkbaar: “Een praatje aan tafel, een blik werpen in het restaurant, reacties peilen of een uitgebreide toelichting bij het gerecht… kortom de betrokkenheid van de chef-kok maakt een bezoek aan Hendrik van Maurick een echte (smaak)beleving.”