27 July 2020

Uitbreiding van Kasteel Maurick: maak kennis met Kasteel Dussen!

Om aan de grote corona-gerelateerde vraag van 2021 te voldoen hebben we besloten om uit te breiden. Wij vertellen je alles over Kasteel Dussen!
Kasteel-dussen-nieuwe-eigenaren

Innoveren en ondernemen in tijden van corona

Wie ons, Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo, een beetje kent weet dat wij houden van innoveren, ondernemen en vooruitdenken. Toen we noodgedwongen door het corona-virus onze Kasteel Maurick deuren moesten sluiten, besloten wij om niet bij de pakken neer te zitten. Onze ondernemersdrift begon te kriebelen. Zo’n vijf jaar geleden gebeurde dit ook, toen openden we de kasteelpoorten van Kasteel Maurick. Nu in tijden van corona hebben we besloten om in te spelen op de grote vraag die is ontstaan. Want in 2020 konden veel feesten en partijen geen doorgang vinden. Hier moest iets op gevonden worden…

Het resultaat?

Kasteel Maurick gaat uitbreiden: maak kennis met Kasteel Dussen. Daar openen we de kasteelpoorten in maart 2021. Kasteel Dussen, gelegen in het plaatsje Dussen, leent zich perfect voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten. Reserveringen kunnen al gemaakt worden!

Meer informatie
Kasteel-dussen-trouwlocatie

Focus ligt op exclusiviteit

Kasteel Dussen ligt in de driehoek ’s-Hertogenbosch – Breda – Gorinchem en vormt een prachtig decor voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten.

Klaas van Leengoed: “Het uit 1387 stammende kasteel valt op door de twee torens en het heeft een slotgracht, elementen die het een bijzondere en karakteristieke sfeer geven. Het is een wat kleiner sfeervol kasteel waar we maximaal 150 gasten kunnen ontvangen, waardoor het een intieme en ook exclusieve locatie is.”

 

Klaas van Leengoed We zijn blij dat we onze portefeuille kunnen uitbreiden met Kasteel Dussen: het is zelfs nog ouder dan Kasteel Maurick.

Restyling van het kasteel

Kasteel Dussen krijgt eerst nog een make-over waar we ons de komende periode op gaan focussen. Wel kunnen we er al afspraken en bezichtigingen plannen!

Klaas: “Net als op Kasteel Maurick in Vught, laten we ook in Dussen de geschiedenis herleven met een eigentijdse knipoog. De historie van het kasteel en de regio laten we terugkomen in het interieur, dat een forse restyling krijgt. De kasteelruimten krijgen zo een eigen identiteit én de kwaliteit die men al van Kasteel Maurick gewend is.”

“Verder gaan we een keuken plaatsen, zodat we ook culinair gezien dezelfde hoogwaardige ervaring kunnen bieden als in Kasteel Maurick. Overigens krijgt Kasteel Dussen geen restaurant dat toegankelijk is voor buitenstaanders, alleen de gasten van de partijen kunnen genieten van ons culinaire aanbod.

 

 

Kasteel-dussen
Klaas van Leengoed In het kasteel zijn veel historische details bewaard gebleven en er zijn veel anekdotes te vertellen. Die vertellen we tijdens een rondleiding die we bijvoorbeeld kunnen geven aan daggasten van een bruiloft of in combinatie met een vergadering. 
Kasteel-dussen-trouwen-in-een-kasteel

16e-eeuwse Toscaanse zuilengalerij

Gasten kunnen vanaf maart 2021 feest vieren en trouwen in de diverse ruimtes in het kasteel. Zo is er een prachtige trouwzaal en een historische kelder. Klaas: “Voor feesten en bijeenkomsten in de open lucht is de kasteeltuin heel geschikt. Daar kunnen eventueel tenten geplaatst worden. Het pronkstuk is de prachtige 16e-eeuwse overdekte Toscaanse zuilengalerij op de binnenplaats van het kasteel. Dit is een romantische en stijlvolle plek waar gefeest en gegeten kan worden. 

 

Klaas van Leengoed In het kasteel zijn er kamers beschikbaar voor bijeenkomsten met kleinere gezelschappen zoals jubilea, vergaderingen en presentaties. Ook deze kunnen gecombineerd worden met een lunch, diner of lekkere hapjes.

Slapen in de bruidssuite van een kasteel

Niek van Lieverloo: “In februari 2021 krijgen we de sleutel en gaan we aan de slag met schilderen en restylen. In de torenkamer realiseren we een ruime bruidssuite waardoor bruidsparen 24 uur kasteelheer en kasteelvrouwe worden. De suite is voorzien van een prachtig vrijstaand bad en een imposante 2,5 meter hoge kroonluchter. Hier kunnen bruidsparen niet alleen overnachten, maar kunnen ze zich ook omkleden of zich even terugtrekken.”

 

 

Trouwen-Kasteel-dussen
Bruidsparen boeken vaak al ruim een jaar van tevoren en aangezien de agenda bij Kasteel Maurick voor 2021 al aardig vol zit kunnen we met Kasteel Dussen erbij goed aan de vraag voldoen.

We hopen je volgend jaar te verwelkomen bij Kasteel Dussen

In maart 2021 ontvangen we graag de eerste gasten in Kasteel Dussen. We hopen hier net zo’n succes van te kunnen maken als van Kasteel Maurick. Meer informatie? Dat is mogelijk! Neem contact met ons op en we informeren je graag over alle mogelijkheden in Kasteel Dussen.

Meer informatie

Meer informatie?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.