Wijnproeverij Vught

Neem deel aan een smakelijke wijnproeverij in Vught. Ervaar de beste wijnen van onze luxe wijnkaart en word een wijnkenner! Kasteel Maurick heeft je welkom!

Hoe ziet een wijnproeverij er uit?

Een wijnproeverij in Vught beleef je het beste in Kasteel Maurick. In de prachtige sfeer die het authentieke kasteel en de erin gesitueerde restaurants biedt leent zich goed voor een exclusieve wine tasting.

Tijdens de wijnproeverij bespreekt de sommelier, de wijnexpert, meerdere soorten wijn met de deelnemers aan deze leuke workshop. Voorafgaand aan het proeven legt de sommelier uit wat de achtergrond is van een fles wijn, hoe de smaken zijn opgebouwd en met welke gerechten de wijn goed samengaat. Hierna is het tijd voor het nemen van een slokje. Hierbij is het de bedoeling dat je de geur- en smaakstoffen goed tot zijn recht laat komen. Laat de wijn lekker door je mond rollen. Men kan hierna de wijn uitspugen, al is dat zeker niet verplicht.

Meestal kiest men ervoor om ook hapjes te eten tijdens de wijnproeverij. Hartstikke lekker natuurlijk! Veelal worden er lekkernijen geserveerd die goed combineren met de gekozen wijnen en de smaken versterken. Waar nodig kan men er ook voor kiezen hapjes te laten serveren die juist de smaak van voorgaande wijntjes doen neutraliseren, zodat de smaak van het volgende glas wijn helemaal objectief geproefd kan worden.

Hoeveel flessen wijn breken we aan?

Hoeveel en welke wijnen er tijdens de wijnproeverij gedronken worden is geheel naar wens af te stemmen. In overleg met de sommelier besluit je welke wijnen er tijdens de tasting aangebroken gaan worden. Natuurlijk adviseert de sommelier je ook welke wijnen het beste in combinatie met elkaar geproefd kunnen worden.

Bovendien is het mogelijk van te voren een aantal amuses of gerechten van de à la carte menukaart of een van onze wijnarrangementen af te nemen.

Wijnproeverij in Vught boeken?