Wijnproeverij Den Bosch

Neem deel aan een smakelijke wijnproeverij in omgeving Den Bosch. Kasteel Maurick heeft je welkom!

Wat is een wijnproeverij?

Bij een wijnproeverij proef je een aantal unieke wijnen. De sommelier, een Frans woord voor de wijnexpert van een luxe restaurant, selecteert van te voren een aantal wijnen die daarna gedurende de proeverij gedronken gaan worden. Voorafgaand aan het proeven legt de sommelier uit om welke fles wijn het gaat, wat de geschiedenis er achter is en met welke spijzen de wijn goed valt te combineren. Hierna neemt een ieder een slokje en laat deze goed rollen door de mond, om alle smaken en geurnoten goed vrij te laten komen. Men kan hierna de wijn uitspugen, al is dat zeker niet verplicht.

Vaak worden er tijdens een proeverij ook hapjes geserveerd. Dit zijn kleine versnaperingen die soms ingezet worden om de smaken te neutraliseren van eerder gedronken wijnen, zodat er goed geproefd kan worden hoe het nieuwste glas smaakt. Daarnaast zijn er hapjes die vooral goed complimenteren met de gedronken wijnen.

Hoeveel wijnen proeven we tijdens een wijnproeverij?

In overleg met de sommelier kan er gekozen worden hoeveel verschillende flessen wijn er aangebroken gaan worden. Hierbij wordt in ogenschouw genomen dat er een mooi verhaal bij elke wijn verteld moet kunnen worden. Flessen van verschillende wijngaarden en met een authentieke smaak zijn interessanter om open te trekken dan wijn die te dicht op de smaak van een reeds eerder besproken glas wijn liggen.

Ook is het mogelijk hapjes van te voren af te stemmen of op de dag zelf een keuze te maken uit onze à la carte menukaart.

Wijnproeverij in Den Bosch boeken?