8 november 2018

Hendrik van Maurick verovert plek in de Lekker500!

Lees het juryraport in Lekker500.
Hendrik van Maurick Lekker500

Wat zijn we trots: ons restaurant Hendrik van Maurick is nieuw opgenomen in de restaurantgids Lekker500! Deze restaurantgids is objectief en onafhankelijk, wat deze beoordeling nog waardevoller maakt. Als herkenning krijgen we de zilveren Lekker500-sticker 2019 opgeplakt. Lees hier het juryrapport en over hoe de samenstelling van de Lekker500 precies in zijn werk gaat.

Een lekker plekje: de Lekker500

De restaurantgids Lekker500 ruikt nog heerlijk naar vers gedrukt papier. We slaan de gids open op paginanummer 303 en jawel: daar staan we! De top 500 in de restaurantgids wordt samengesteld door maar liefst 55 professionele rapporteurs. Zij zijn doorgewinterde proevers zoals de gids dit zelf omschrijft, met een achtergrond in de horeca en wijnwereld. Deze rapporteurs werken anoniem: ze rekenen na hun diner gewoon af en gaan dan aan de slag met een uitgebreid rapport. Daarbij worden restaurants beoordeeld op maar liefst 60 aandachtspunten. Denk daarbij aan de kwaliteit van gerechten en de producten, gastvrijheid, wijnadvies, maar ook brood, koffie tot zelfs het interieur. De restaurants die in Lekker500 staan, kunnen minimaal één keer per jaar een bezoek verwachten. Hoe hoger je in de Top-100 of Top-10 komt, hoe vaker ze worden bezocht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kasteel Maurick (@kasteelmaurick) op

Juryrapport Hendrik van Maurick

Al die 60 aandachtspunten komen uiteraard niet aan bod in de restaurantgids, maar er is wel een hele mooie samenvatting geschreven door de rapporteur over het bezoek aan Hendrik van Maurick.

Het juryrapport uit de Lekker500 No.41 (De lekkerste restaurants van Nederland):

‘Dit restaurant bevindt zich in een verscholen kasteel in de natuur op een eiland in de rivier de Dommel. Het horecadeel van general manager Klaas van Leengoed en chef de cuisine Niek van Lieverloo is recent vernieuwd. Het interieur is aangepast en dit heeft een stijlvol resultaat opgeleverd. We nemen plaats aan een keurig witgedekte tafel en genieten van een parade van amuses, waaronder een kaashoorntje met ijs afgetopt met crunch van popcorn. We gaan voor het viergangenmenu en het feest begint met friszure ceviche van zeebaars, avrugakaviaar, groene aardbei en avocado. De Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc van Springfield Estate sluit er verrassend bij aan. Onze smaakpapillen worden verder verwend met een combinatie van warme kreeft, kokkels, zeekraal en lamsoor met een krachtige en aromatische bouillabaisse. Daarna mooi rosé gebakken entrecote met de hollandaisesaus, artisjok en asperges. Na het dessert van witte chocolade met aardbeien en passievruchtenijs komt thee van gunpowder, in een glazen pot geserveerd. Als de thee getrokken is, wordt deze overgeschonken in een glas op steel. Heel sjiek. We krijgen daar lekkere friandises bij, zoals een chocoladebonbon met zoute karamel en huisgemaakte noga. Het is hier goed, het is hier fijn! Welkom in Lekker.’

Hendrik van Maurick Lekker500

Hendrik van Maurick Lekker500

Hendrik van Maurick Lekker500

Naast de 500-lijst van de lekkerste restaurants van Nederland, vind je in de Lekker500 veel meer culinairs. Denk aan een eetdagboek van chef-koks, de leukste kookboeken, heerlijke recepten en fijne achtergrondartikelen. De Lekker500 is nu verkrijgbaar bij de meeste boekhandels of online te bestellen.

Wil je ook bij ons aanschuiven bij restaurant Hendrik van Maurick? Reserveer online of bel +31 (0) 73 204 80 28.