Workshop sabreren

De edele kunst van het sabreren leer je tijdens een wijn- of champagneproeverij in Kasteel Maurick te Vught (nabij Den Bosch).
Workshop sabreren in Kasteel Maurick te Vught (omgeving Den Bosch)

Wat is sabreren?

Sabreren, het in een haal doorhakken (sabreren) van de kurk van een goede fles wijn of Champagne met een sabel geeft meer cachet aan je feestje of partijtje. Het is mogelijk om bij een wijnproeverij een korte cursus sabreren in te plannen. Jouw genootschap leert hier de sabrage vlekkeloos uit te voeren en krijgt hierna een heus certificaat van voltooiing.

Hoe voer je de sabrage uit?

Bij de voet van de fles houd je deze met één hand stevig vast. Het uiteinde van de fles wijs je van het lichaam af om voldoende ruimte vrij te maken voor een veilige, vrije haal van de sabel. Met de andere hand sla je nu van onderaf omhoog richting de hals van de fles, net onder de kurk. Door de perfect uitgevoerde stoot vliegt de kurk en een deel van de hals van de fles er zonder glasscherven af. Je kunt hierna veilig uit de fles schenken.

 

Hoeveel flessen wijn breken we aan voor de sabrage?

Hoeveel en welke wijnen er tijdens de mini-cursus sabreren gedronken worden is geheel naar wens af te stemmen. In overleg met de sommelier besluit je welke wijnen er ten tonele zullen komen. Natuurlijk adviseert de sommelier je ook welke wijnen het beste in combinatie met elkaar geproefd kunnen worden.

Bovendien is het mogelijk van te voren een aantal amuses of gerechten van de à la carte menukaart of een van onze wijnarrangementen af te nemen.

Wijnproeverij in Vught boeken?