Trouwen bij Kasteel Dussen

Trouwen in een kasteel in Toscaanse sferen: hoe romantisch klinkt dat? Kasteel Dussen is dé trouwlocatie in Brabant met eindeloos veel mogelijkheden. Beleef een trouwdag om nooit meer te vergeten.
Kasteel-dussen-trouwlocatie

Trouwlocatie Kasteel Dussen

Dé vraag is eindelijk gesteld en jullie zijn plannen aan het maken om eindelijk in het huwelijksbootje te stappen. Je wilt een dag organiseren om nooit meer te vergeten. Daarbij wil je jouw familie, vrienden en collega’s verrassen met een dag die ze zich nog lang zullen heugen. Je wilt iets speciaals, iets origineels en iets anders dan anders: wat dacht je ervan om te trouwen in een kasteel? In het landelijke Brabantse Dussen ligt het eeuwenoude kasteel Dussen. Dit sfeervolle kasteel heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de regio. Vanaf februari 2021 neemt Kasteel Maurick het Kasteel in Dussen over en is het tijd om hier een nieuw stukje geschiedenis te schrijven.

Daarbij maakt het niet uit of je kiest voor een mooie huwelijksceremonie in de zomer of in de winter. Kasteel Dussen is een prachtige plek om elkaar het ja-woord te geven! Maar ook voor een feestelijk diner en een droomfeest ben je binnen onze kasteelmuren aan het juiste adres. En overnachten? Dat kan in onze romantische bruidssuite. Wij vertellen je alles over de diverse mogelijkheden.

Kasteel-dussen-trouwen-in-een-kasteel
Kasteel-dussen-make-over
Trouwen-Kasteel-dussen
Kasteel-dussen-nieuwe-eigenaren

Trouwen in een kasteel

Trouwen is een ervaring die je zal voor altijd zal bij blijven. Bij de organisatie van een bruiloft komt een hoop kijken: van het regelen van een trouwjurk en trouwpak, tot aan ringen en natuurlijk het vinden van een geschikte locatie voor de bruiloft. Maar heb je er al eens nagedacht om de ‘perfect wedding’ te plannen bij een kasteel? Jullie zijn van harte welkom bij ons kasteel voor een bezichtiging en kennismakingsgesprek. Zo krijg je pas echt een goede indruk van de diverse mogelijkheden. Kasteel Dussen ligt in de driehoek ’s-Hertogenbosch – Breda – Gorinchem en biedt een romantische, Toscaanse sfeer, met een moderne knipoog.

Willen jullie trouwen in ons kasteel? Dan kun je terecht in de prachtige trouwzaal of bij mooi weer de indrukwekkende, in de zestiende eeuw gebouwde Toscaanse Zuilengalerij. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de ceremonie plaatst te laten vinden in de kasteeltuin.

Neem contact met ons op

Huwelijksdiner: een gastronomische ontdekkingsreis

Kasteel Dussen is een perfecte trouwlocatie voor een trouwceremonie en een trouwfeest. Ook is Kasteel Dussen de plek bij uitstek voor een excellent huwelijksdiner. Dit is ook iets wat we je graag laten zien tijdens een proefdiner. Samen met patron-cuisinier Niek van Lieverloo wordt de culinaire invulling van jullie droombruiloft doorgesproken. Op de dag van de bruiloft kunnen jullie met het gezelschap dineren in één van onze ‘private dining’ kamers. Is het mooi weer? Dan kunnen we de mogelijkheden bekijken voor bijvoorbeeld een heerlijk diner onder de typische Toscaanse zuilenpartijen of in de sfeervolle tuin.

De kers op de bruidstaart

Natuurlijk mag op een dag als deze ook de bruidstaart niet ontbreken! Na de huwelijksceremonie is het tijd om samen te proosten en de taart aan te snijden. Wij kunnen je uiteraard helpen bij het kiezen van een heerlijke bruidstaart. Wij geven je graag diverse mogelijkheden en suggesties. Maar de patissier kan ook zelf uitgekozen worden.

23 juni 2018 ‘Het eten was uitmuntend, nog veel beter dan wij ons van het proefdiner kunnen herinneren. 'Subliem' en 'oooo...' zijn de woorden die we later van onze daggasten terug hoorden. Alle complimenten voor patron-cuisinier Niek van Lieverloo en zijn team: geweldig! Het was ook fijn te merken dat jullie bij het eten zo rekening hebben gehouden met onze allergieën, want dat vonden we allemaal best spannend.’
Kasteel-dussen-trouwlocatie

Slapen in een kasteel: overnachten in de bruidssuite

Na zo’n bijzondere dag vol spanning, vreugde en andere emoties is het natuurlijk heerlijk om samen te arriveren in de bruidssuite van het kasteel. Dus heb je altijd al willen slapen in een kasteel? Bij Kasteel Dussen kunnen jullie de trouwdag verlengen met een overnachting in onze bruidssuite in de zogenoemde ‘torenkamer’. We kunnen ons voorstellen dat naaste vrienden of familieleden die van ver komen ook graag een nachtje overnachten. Graag adviseren wij over de overnachtingsmogelijkheden in de buurt van Dussen.

17 augustus 2020 We hebben een perfecte rondleiding gekregen van Klaas rond Kasteel Dussen. De mooie verhalen over het kasteel gaven de doorslag: hier willen wij trouwen!

Winterbruiloft met sneeuwgarantie of trouwen op zondag

Maar wist je dat je ook bij Kasteel Dussen kunt trouwen in de winter? Bij Kasteel Dussen maken we graag elke bruiloft zo magisch als het kasteel zelf! Daarom bieden we een winterbruiloft aan met sneeuwgarantie. We beschikken namelijk over een eigen sneeuwkanon die de binnenplaats in een wit laagje hult: bijzondere trouwfoto’s gegarandeerd! Een groot voordeel van trouwen in de winter, is de beschikbaarheid. Buiten het trouwseizoen om hebben we net wat meer ruimte en mogelijkheden. Dit geldt overigens ook voor bijzondere dagen, denk bijvoorbeeld aan trouwen op zondag of donderdag.

Klaas van Leengoed Ook voor andere feesten en partijen tot wel 150 personen, zoals een zilveren huwelijk of gouden bruiloft, een jubileum, receptie of babyborrel ben je bij Kasteel Dussen aan het juiste adres. Neem gerust vrijblijvend contact op voor alle mogelijkheden!

Willen jullie je trouwlocatie graag vooraf laten zien aan familie, vrienden of de ceremoniemeester(s)? Of willen jullie afspreken met de BABS of trouwfotograaf? Dan zijn jullie altijd van harte welkom. Vraag gerust naar de arrangementen, bel hiervoor naar: +31 (0) 73 204 80 28.

Trouwen op Kasteel Dussen?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.