De kelder van Kasteel Maurick hebben wij omgedoopt tot een plek waar je samen met familie, vrienden, collega’s of zakelijke relaties een culinaire start maakt van een smaakvolle wijnproeverij. Een uitje dat bijzonder origineel en uniek is, want de historie zie en proef je er volop! Lees meer over onze bijzondere (wijn)kelder in dit blog.

Een stukje historie over de kelders van Kasteel Maurick
De kelder in ons kasteel diende heel wat jaren geleden als een gevangenis. Was de gevangenis in Den Bosch vol? Dan werden de gevangenen tijdelijk in de kelder van het kasteel ondergebracht.
De kelder in Kasteel Maurick bestaat uit drie kleine ruimtes: een ruimte uit 1464, een ruimte uit 1504 en een ruimte uit 1600. De ruimtes werden onder andere gebruikt door Frederik Hendrik van Oranje in 1629 en tijdens de belegering van Den Bosch.
Genieten van een aperitief in de kelder van een kasteel
Wil je onze kelders eens een keer van dichtbij bekijken? Dan hebben we diverse mogelijkheden. Geniet bijvoorbeeld met een groep vanaf 12 personen van een wijnproeverij. Waarbij onze kelder het startpunt is van een aperitief in de maand februari (en dan is het aperitief ook van het huis). De proeverij zet je vervolgens voort in de erker of in een van de zalen van Kasteel Maurick.
Wil je je laten verrassen? Ook dat is mogelijk. Onze sommeliers kiezen de meest mooie wijnen uit de kelder en combineren de wijn met diverse passende hapjes en gerechten.


Drie wijnproeverij-arrangementen
We willen onze gasten op een leuke manier kennis laten maken met het proeven van verschillende wijnen en wijn-spijs. We geven graag tips hoe je wijn bijvoorbeeld kunt beoordelen en hoe je ze kunt matchen met gerechten. Ook gaan we samen op zoek naar de favoriete wijn van onze gasten. Is dit bijvoorbeeld een cava? Of liever een champagne, een lichte rode wijn of juist een zware wijn? Een leerzame dag is gegarandeerd!
Er zijn drie verschillende arrangementen die wij onze gasten aanbieden.
- Een proeverij met wijnen en wat kaas en ham
- Een wijn-spijs proeverij met diverse gerechten van Patron-cuisinier Niek van Lieverloo
- Een luxe wijn-spijs proeverij met exclusieve wijnen
Wie gingen je voor?
Diverse bekende Nederlanders brachten al eens een bezoekje aan de Kasteel Maurick kelders, waaronder:
- Ridder Jonkheer Heym (wiens grafsteen te zien is naast deur van het restaurant)
- Prins Maurits van Nassau
- Maarten van Rossum
- Frederik Hendrik van Oranje
- Constantijn Huygens. Hij heeft zelfs een gedicht over zijn verblijf op Kasteel Maurick geschreven.
- Jan de Derde van Brabant (Hertog van Brabant)
- En uiteraard verwelkomen we jou ook van harte in onze kelders!

Nieuwsgierig geworden?
De wijproeverij arrangementen lenen zich perfect om de Kasteel Maurick keuken te leren kennen. Bovendien serveren we regelmatig nieuwe wijnen en gerechten: de wijnwereld blijft immers altijd vernieuwen.
Wil je graag een bezoekje brengen aan de kelders van ons kasteel en de historie proeven? Neem contact met ons op via: +31 (0) 73 204 80 28 of stuur een mailtje naar: info@kasteel-maurick.nl.