17 september 2019

Exclusief DinerConcert: Hanneke Rouw, cello & Masha Galperina, piano

Exclusief DinerConcert
Kerst vieren in een kasteel
17Sep
hele dag @Kasteel Maurick

Hanneke Rouw, cello & Masha Galperina, piano

De derde dinsdag van de maand staan de deuren van Kasteel Maurick extra wijd open. Het is de gastheren een groot genoegen u te mogen ontvangen in het gerenoveerde kasteel en de gelegenheid te krijgen de exclusieve gastronomie te presenteren.
Het exclusieve diner wordt afgewisseld met optredens door gerenommeerde musici. Een avond vol exclusieve tongstrelende gerechten, afgewisseld door verfijnde luisterrijke intermezzo’s!
Een traditie uit voorbije eeuwen in ere hersteld!
Kortom een unieke formule en unieke kans om (opnieuw) kennis te maken met kasteel Maurick en topmusici tijdens het Kasteel Maurick DinerConcert.

Programma
18.30 uur Ontvangst en aperitief
18.45 uur Aanvang diner met amuses
19.00 uur 1e optreden
19.15 uur Voorgerecht
20.00 uur 2e optreden
20.15 uur Vervolg diner
21.00 uur 3e optreden
21.30 uur Vervolg diner
21.45 uur Café complet
22.00 uur Toegift

Muziekprogramma
1 L. v. Beethoven 12 Variations on ‘See the conqu’ring hero comes’, WoO45 in G major
2 J. Brahms Cello sonata No. 1, Op. 38 in E minor
– Allegro non troppo
– Allegretto quasi Menuetto
– Allegro
3 F. Mendelssohn Cello Sonata 2, Op. 58 in D major
– Allegro assai vivace
– Allegretto scherzando
– Adagio
– Molto allegro e vivace

Over het duo
Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg, Maria Hol en Ran Varon.
Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). Ze won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Naast haar passie voor cello studeerde Hanneke microbiologie in Wageningen. Na haar afstuderen koos ze alsnog voor de cello. Hanneke studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.
Ze speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw), dank zij Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument.

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 is ze afgestudeerd met een 9,5 met onderscheiding. Tijdens haar master kreeg ze tevens lessen van Frank Peters. Prijzen: driemaal 1e prijs bij het Prinses Christina Concours Oost, Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ en aanmoedigingsprijs van Stichting Kolibri Masterclasses bij Igor Roma, Stephen Kovacevic, Leslie Howard en Mila Baslawskaya.
Deelname aan: Stift Festival, Orlando Festival, Dartington International Summer School en Peter de Grote festival. Solo: Masha soleerde bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Kamermuziek: met Valerius ensemble, vaste ensembles en in gelegenheidsformaties. Masha heeft naast haar conservatoriumstudie wiskunde en economie gestudeerd en is tevens monetaire beleidsadviseur bij De Nederlandsche Bank.

Reserveren
Bel naar 073 204 80 28 of stuur een mail naar info@kasteel-maurick.nl

Kosten
€ 62,50 p.p. incl. entree concert, aperitief, 3-gangen diner, wijnarrangement en café complet.