ELBRIMALE  & KUNST: CONCERT & DANS

Wanneer:
19 november 2017 @ 14:00 – 16:30
2017-11-19T14:00:00+01:00
2017-11-19T16:30:00+01:00
Waar:
Kasteel Maurick
Kosten:
€ 15,-
Contact:
ELBRIMALE Fonds
073-6560659

ELBRIMALE  & KUNST: CONCERT & DANS

CO-PRODUCTIE  Stichting ELBRIMALE Fonds EN Kunststichting Vught

Indachtig het geweldige succes van 2016 vindt op Zondag 19 november 2017 op Kasteel Maurick wederom het evenement plaats:  “ELBRIMALE & KUNST; ook dit jaar een muziek- en dansevenement dat vele muziek – en cultuurliefhebbers zeker zal aanspreken.

Op die zondag kunt u in de sfeervolle Orangerie van het Kasteel zowel een auditieve als een visuele ervaring rijker worden door een afwisselend optreden van twee hoogwaardige gezelschappen.

Op muzikaal gebied zult u kunnen luisteren naar de bijzondere klanken van het fameuze ” Trio Tsymbalova”  en op het vlak van de dans kunt u bij “Maurick Dance Company” lokale en regionale talenten aan het werk zien. Aangepast aan de bijzondere omgeving zullen beide ensembles u een bijzonder afwisselende en boeiende middag bezorgen. De aanvang is 14.00 u en rond 16.30 u. zal de afsluiting plaatsvinden.

Aanmelden

U kunt uw plaats in de Orangerie innemen door u aan te melden via:       info@kasteel-maurick.nl

en na overmaking van de entreekosten van € 15,00 op NL17.INGB.0674.9111.64 t.n.v. Kunststichting Vught onder vermelding van: Concert en Dans.

 

Trio Tsymbalova Het Trio bestaat uit drie snaarinstrumenten: Ruzana Tsymabalova~viool; Elliot Muusses~gitaar en Suze Stiphout~contrabas, waardoor een prachtige eenheid van klank ontstaat. Dit trio speelt in een zeer ongebruikelijke bezetting  en speelt o.a. tango, gypsy jazz, zigeunermuziek en zelfs klassiek. De leden arrangeren alle muziek zelf en improvisatie wordt ook niet geschuwd. Wat opvalt als dit trio speelt is het speelplezier en het vermogen om de aandacht van het publiek te grijpen en vast te houden. (Zij concerteerden eerder 2x in Vught bij ELBRIMALE MUSICALE)
Maurick Dance Company

Onder de naam Maurick Dance Company bood 13 jaar geleden als extra-activiteit in de daltonuren op het Maurick College in Vught Hanneke Berkhout als docent lichamelijke opvoeding de leerlingen ‘moderne dans’ aan. De belangstelling hiervoor bleek in de loop der jaren zo groot, dat al heel snel een selectiegroep ontstond die geleidelijk aan bijdragen ging leveren aan festiviteiten op school: van bijdrage aan de schoolmusicals tot onderdeel van de examenuitreikingen. In de loop van de jaren groeide de kwaliteit zodanig, dat ook buiten school optredens verzorgd worden. Zo vertegenwoordigde de Maurick Dance Company de gemeente Vught in Oranienburg (Berlijn). De internationaliserings-projecten van de school brachten ook optredens in o.m. Barcelona met zich mee. Ook werden en worden in de nationale danswereld bij diverse competities ereplaatsen behaald. Ook OMO (Ons Middelbaar Onderwijs), onderwijskoepelorganisatie in Tilburg  nodigt regelmatig de Maurick dansgroep uit om haar bijzondere bijeenkomsten mee uitstraling te geven.  Vorig jaar hadden zij hun eerste zeer succesvolle optreden bij ELBRIMALE & KUNST. De danseressen van Maurick Dance Company  (MDC) verstaan de kunst om de dans geheel te vereenzelvigen met de muziek in al haar variaties:  van ballet tot jazz, van Spaans tot modern. Ook de kleding is daartoe in perfecte balans gebracht, waardoor de performance een verrassend resultaat teweegbrengt

Kasteel Maurick biedt u de gelegenheid  vooraf een lunch  te gebruiken in Brasserie  ‘Catharina van Maurick’  of nadien met een lekkernij even na te genieten. Speciaal t.b.v. dit concert is de Brasserie tot 18.00 uur geopend.

Maurick 3 | 5261 NA Vught | + 31 (0) 73 204 80 28 | info@kasteel-maurick.nl | KvK 63555166